Gruppo Di Pawlowski naar Merleyn

Ticketmaster
Gruppo Di Pawlowski naar Merleyn
Gruppo Di Pawlowski naar Merleyn

Het asociale feestorkest onder leiding van opperhoofd Mauro Pawlowski komt terug naar Nijmegen met een nieuw album en een nieuwe live show! Mauro Pawlowski is zonder twijfel één van de meest kleurrijke figuren uit de Belgische muziekscene. Deze creatieve duizendpoot houdt er naast zijn gitaarwerk voor dEUS behoorlijk wat eigenzinnige projecten op na. In de jaren negentig verwierf hij bekendheid met zijn Evil Superstars, maar daarna raakten we de tel kwijt van zijn muzikale alter ego’s en escapades.

Zijn band Gruppo Di Pawlowski heeft een meedogenloze impact. “Een asociaal feestorkest”, aldus Mauro. De gekte van Beefheart, gemixt met de wilde capriolen van Grinderman en het opzwepende karakter van Mano Negra. Gruppo Di Pawlowski maakt een flinke bak herrie, venijnige noiserock in de traditie van bands als The Jezus Lizard en Shellac.

Debuutalbum “Neutral Village Massacre” is opgenomen met Steve Albini in Chicago. Voor de tweede plaat, die midden april verschijnt, bleef de band dichter bij huis en trok de Ardennen in. Klaar voor nog meer geniale gekte. Laat je omverblazen!

Gruppo Di Pawlowski
Datum: 09 juni
Zaal: Merleyn
Zaal open: 21:00
Aanvang: 22:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek