Mecano & Mekanik Kommando naar Patronaat

Ticketmaster
Mecano & Mekanik Kommando naar Patronaat
Mecano & Mekanik Kommando naar Patronaat

Twee legendarische Nederlandse new-wave cultbands spelen vanavond een show in Patronaat! Kunstschilder Dirk Polak richtte eind jaren ’70 de Amsterdamse cultband Mecano op, dat als punkband startte, maar zich uiteindelijk in de jaren ’80 ontwikkelde tot een new-wave band én kunstenaarscollectief. Mecano roert zich tussen schilderskunst, literatuur, gedichten, muziek en andere kunstvormen.

Mekanik Kommando speelt vanavond hun eighties electro, cold wave en experimentele elektronische muziek. Het is niet de eerste keer dat het Nijmeegse Mekanik Kommando een show speelt in Patronaat, om precies te zijn is dit pas de tweede ‘officiële’ keer. De eerste keer vond plaats in april 1984, 3 maanden na de officiële opening van Patronaat. Peter Bruyn (die op 12 maart zijn boek bij ons presenteert) was bij die show aanwezig. Hij wijst ons nog op een leuk feitje terwijl hij dit vertelt. Nog voor de officiële opening speelde Mekanik Kommando ook al in Patronaat, toen Patronaat nog geen Patronaat heette. Patronaat is namelijk een initiatief van de Stichting Popmuziek Kennemerland (SPK), die in 1979 opgericht werd. SPK is ruim vier jaar bezig geweest om Patronaat van de grond te krijgen. Maar voordat het zover was vanaf 1979 – organiseerden ze al popconcerten op allerlei plekken in de stad. In het voorjaar 1981 organiseerde de SPK in de gymzaal van het Sint Antonius Patronaat drie avonden met drie Nederlandse Ultrabands, waaronder een show van Mekanik Kommando.

Mecano & Mekanik Kommando
Datum: 08 juni
Zaal: Patronaat
Zaal open: 19:30 u
Aanvang: 20:00 u
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek