Bella Union Anniversary Show naar Paradiso Noord / Tolhuistuin

Ticketmaster
Bella Union Anniversary Show naar Paradiso Noord / Tolhuistuin
Bella Union Anniversary Show naar Paradiso Noord / Tolhuistuin

Het Britse platenlabel Bella Union bestaat dit jaar twintig jaar en dat komen ze vieren in Amsterdam. In 1997 startten Robin Guthrie en Simon Raymonde van de legendarische shoegazeband The Cocteau Twins het label met het idee om eigen werk en samenwerkingen onafhankelijk uit te brengen. Door de jaren tekenden ze een mooie verzameling artiesten, waaronder Fleet Foxes, The Walkmen, Beach House, Flaming Lips, Andrew Bird, Explosions in the Sky. Op dinsdag 16 mei aanstaande nemen ze in ieder geval de bands Mammút en Pavo Pavo mee om de feestvreugde te vergroten.

Mammút is een van de spannendste bands die de afgelopen jaren in IJsland de kop opstaken. In hun thuisland wonnen ze al de belangrijkste muziekprijzen voor ‘Beste Album’ en ‘Beste Nummer’. Op het podium is de band een stuwende kracht met hun vlammende post-punk songs die tegelijkertijd verscheurend en neurotisch zijn.

Pavo Pavo is een experimentele popband uit Brooklyn. De bandleden ontmoetten elkaar op de universiteit van Yale en werkten daar ook nauw samen met bandleden van Here We Go Magic, Roomful of Teeth en San Fermin. In 2016 brachten ze hun debuutalbum uit op Bella Union en Stereogum omschreef die plaat als volgt: “Weightless pop that sounds like it was beamed down from a utopian future.”

Bella Union Anniversary Show: Mammút, Pavo Pavo e.a.
Datum: Dinsdag 16 mei 2017
Zaal: Paradiso Noord / Tolhuistuin
Aanvang: 19.00 uur
Zaal open: 18.30 uur
Voorverkoop vanaf 3 maart

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek