Elza Soares naar de Rotterdamse Schouwburg

Ticketmaster
Elza Soares naar de Rotterdamse Schouwburg
Elza Soares naar de Rotterdamse Schouwburg

Met bijna zeven decennia aan albums en optredens achter haar naam wordt de Braziliaanse protestzangeres Elza Soares bewierookt als de Grande Dame van de sambamuziek.

Tijdens haar lange roerige levensloop is Soares een uitgesproken stem gebleven tegen onrecht en onderdrukking, met betrekking tot ras, geslacht, seksuele voorkeur en klasse. Voor haar aangrijpende 34ste album The Woman at the end of the World, verliet Soares haar geliefde Rio de Janeiro om met sleutelfiguren uit São Paulo’s samba sujo (‘dirty samba)’ scene samen te werken.

Samen hebben ze een meesterwerk afgeleverd dat de vuistregels van Braziliaanse muziek dapper aan de laars lapt: avant-garde, rock, noise, jazz, soul, dub en funk vervlochten met de rijke historie van samba. Door de jaren is Soares’ als artiest alleen maar scherper en innovatiever geworden, een icoon die de grenzen van samba – de muziek die door haar aderen stroomt – verlegt naar onbekende contreien.

Elza Soares
Datum: 27 juni
Zaal: Rotterdamse Schouwburg
Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek