Emptiness & Ggu:ll naar ’t Paard

Ticketmaster
Emptiness & Ggu:ll naar ‘t Paard
Emptiness & Ggu:ll naar ‘t Paard

Dark Metal Night met: Emptiness & GGU:LL

Emptiness
Sinistere soundscapes, complexe drums en half-fluisterende grunts die uitmonden in een dreigende maar sfeervolle sound: Emptiness is niet zomaar een metalband, maar één van de best bewaarde schatten van België.

Hoewel de groep het metalgenre immer experimenteel blijft benaderen, zou je hun sound kunnen scharen onder het kopje post-death-& blackmetal. Het klinkt immer duister, doch dromerig, psychedelisch en sfeervol. De Belgen maakten dan ook diepe indruk op producer Jeordie White (NIN & Marilyn Manson) die direct de samenwerking met hen aangaat. “Dare to close your eyes and let ‘Not For Music’ lure you into their realm of dark music,” zo stelt de band voor hun laatste plaat te benaderen. Het gitzwarte schijfje is begin dit jaar uitgebracht en New Noise Magazine is enthousiast: “Emptiness have written music that is both fascinating, entertaining, and highly experimental.” Veel lof? Op 4 mei zullen de heren laten zien wat ze in huis hebben.

Ggu:ll
Tilburg heeft een bruisende scene van stevige bands en Ggu:ll is er daar één van. Hun organisch klinkende doom is niet per se voor de tere zieltjes, maar liefhebbers van stevig doorzagende riffs, pompeus drumgeweld en sinistere zang zullen hoe dan ook zwichten voor de muzikale Brabanders.

Emptiness & Ggu:ll
Datum: 04 mei
Zaal: Paard
Zaal open: 20:05
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek