Emptiness & Terzij De Horde naar de Effenaar

Ticketmaster
Emptiness & Terzij De Horde naar de Effenaar
Emptiness & Terzij De Horde naar de Effenaar

Emptiness kmt naar de Effenaar. Het is niet vaak dat er in de mainstream media een black metal plaat zoveel aandacht krijgt. Maar wanneer Twiggy Ramirez (o.a. van Marilyn Manson en Nine Inch Nails) achter de knoppen kruipt van je vijfde album, krijg je de oren wel gespitst. Vooral ook wanneer je atmosferische black en death metal zo naadloos overgaat in gothic, vintage synths en galmende gitaarwolken. De band wordt door deze weidse geluidslandschappen niet alleen vergeleken met vakbroeders Alcest, Lifelover en Fields of the Nephilim, maar zelfs ook met Massive Attack en David Bowie. De Belgen maakten zo’n diepe indruk tijdens de laatste Eindhoven Metal Meeting, dat we ze zonder twijfel hebben teruggevraagd. Zeker na het beluisteren van hun laatste plaat.

Dat was even schrikken op Noorderslag 2016! Opeens stond er zomaar een black metal band te spelen in de kelder van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van muziekminnend Nederland. Maar het was niet zomaar een band! Terzij De Horde had dat jaar namelijk net een verwoestend album uitgebracht waar compacte venijn gecombineerd werd met zeer melodieuze black metal. En dan kennen ze ook nog eens hun vaderlandse literatuurgeschiedenis, want de band is vernoemd naar een gedicht van Hendrik Marsman. Maar verwacht vooral geen poëziekring tijdens een show van dit vijftal. Terzij de Horde is namelijk snoeihard.

Met (ex-)leden van Sardonis, Serpentcult en Death Penalty is Bathsheba ook al geen groentje in de metalwereld. En dat kan je horen aan de stenensplijtende stroperige doom die doet denken aan Windhand, Electric Wizard en Conan. De broekspijpen krijgen het al vroeg voor hun kiezen deze avond.

Emptiness & Terzij De Horde
Datum: 15 september
Zaal: Effenaar
Aanvang: 20:00 uur
Zaal open: 19:30 uur
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek