De Likt & Little Big naar de Melkweg

Ticketmaster
De Likt & Little Big naar de Melkweg
De Likt & Little Big naar de Melkweg

Met meer dan 100 shows was 2016 een bizar jaar voor De Likt. De Rotterdammers bliezen de grassprieten met wortel en al van de festivalweides van o.a. Paaspop, Lowlands en Zwarte Cross en ook de daken van de clubs waren bepaald niet veilig. Door de combinatie van minimale techno en italo van John van Beek, de gevarieerde funky garnering van Giorgi Kuiper en de gepeperde woorden van Jordy Dijkshoorn ontwikkelde de groep een geheel eigen geluid. Het grote publiek kent De Likt dankzij het inmiddels miljoenen keren bekeken filmpje ‘Praat Rotterdams Met Me’ en hun eerste single en clip van de track ‘Ja Dat Bedoel Ik’.

De Likt deelt deze avond het podium met Little Big. Vorig jaar werd de show van de groep afgelast door ziekte van een van de leden, maar dit voorjaar gaan ze weer onfris en fruitig in de herkansing. ​Little Big brengt een radicaal ander geluid uit Rusland. Keiharde raverap tracks, met even bizarre als briljante clips, laten een rauw en lelijk beeld zien van Rusland. ‘Het Russische antwoord op Die Antwoord’ stond eerder al op Lowlands en zette ook de OZ compleet op z’n kop.

Alle Russische clichés worden in de zeik genomen, van folk dansers tot hooligans en Pussy Riot. En wodka voert de boventoon. Het is bizar, keihard en rechtstreeks van de straat. De gelijkenis tussen Little Big en Die Antwoord is overduidelijk. Maar Little Big is geen simpele rip-off, eerder een logisch vervolg op de succesvolle Zuid-Afrikaanse groep. De mix van rauwe raps, harde rave beats en de energie van gypsy-punk is verslavend, de teksten en clips zijn fascinerend. Little Big brengt geen grote thema’s maar de harde realiteit, geen mensenrechten maar wodka en geen debat maar een stomp in je gezicht.

De Likt & Little Big
Datum: 18 mei
Zaal: Melkweg
Aanvang: 19:30
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek