Kingfisher Sky naar ’t Paard

Ticketmaster
Kingfisher Sky naar ‘t Paard
Kingfisher Sky naar ‘t Paard

In 2017 is het 10 jaar geleden dat het debuutalbum van de Nederlandse progressieve rockband Kingfisher Sky werd uitgebracht. Dit heuglijke feit wordt gevierd met een splinternieuwe EP, getiteld ‘To Turn The Tables.’

De band onder leiding van drummer Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) en zangeres Judith Rijnveld heeft inmiddels drie albums op haar naam staan. Het gezelschap bestaat uit topmuzikanten met verschillende achtergronden en is beïnvloed door o.a. Porcupine Tree, Kate Bush, Peter Gabriel, Pink Floyd en traditionele folkmuziek. In 2007 duikt de band de studio in met producersduo Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser en nemen zij hun debuutalbum Hallway Of Dreams op. Het levert de band een enorme schare fans op in binnen- en buitenland. In 2010 volgt het tweede album Skin Of The Earth en in 2014 verschijnt het derde album Arms of Morpheus.

Dat de creativiteit nog altijd rijkelijk stroomt wordt bewezen met de nieuwe release. ‘To Turn The Tables’ is een in eigen beheer uitgebrachte EP die bestaat uit slechts één song – maar wel één van tien minuten. Alle elementen die kenmerkend zijn voor de stijl van de Zuid-Hollanders zijn weer aanwezig; progressieve structuren, sterk gitaarwerk, subtiele toetsen en sfeervolle (soms zelfs folky) strijkers, een aangename productie én de fijne stem van zangeres Judith Rijnveld.

Kingfisher Sky
Datum: 20 oktober
Zaal: Paard
Zaal open: 19:30U
Aanvang: 19:30U

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek