Rats on Rafts & De Kift naar ’t Paard

Ticketmaster
Rats on Rafts & De Kift naar ‘t Paard
Rats on Rafts & De Kift naar ‘t Paard

De combinatie van Zaanse punk en Rotterdamse post-punk word door Franz Ferdinand’s Paul Thomson ook wel ‘the best act I’ve ever seen at a festival’ genoemd. In 2016 brachten de bands gezamenlijk een album uit en zijn sindsdien op tour.

Rats on Rafts bewerkt nummers van De Kift en andersom. Het botst en staat soms lijnrecht tegenover elkaar om dan weer eensgezind samen te komen in stampende ritmes en raggende gitaren. Rats en Kift zijn samen één bal energie die het ene moment over je heen rolt om dan weer een totaal onverwachte kant op te stuiteren.

Rats on Rafts
Vier muziekliefhebbers en fanatieke platenkopers die Nederlandse bands niet tof genoeg vonden, kwamen met een effectieve oplossing: een eigen band oprichten! Zelfs als je geen noot uit je instrument kunt halen. En dan de hel uit de muziekscene rocken.

De mix van Britse wave en postpunk van de vier Rotterdammers neemt je terug naar de muzikaal ruige jaren 80. Rats On Rafts haalt inspiratie uit de muziek van bands als Stone Roses, Wild Swans en Echo & The Bunnymen en mengt het met een totaal eigen geluid tot een Rotterdamse postpunk cocktail anno 2012. Het debuutalbum ‘The Moon Is Big’ staat vol dansbare liedjes met krachtige hooks en sterke vocalen.

De Kift
De Kift is een energieke, theatrale fanfare-punkband die bijzondere projecten niet uit de weg gaat. Zo maakten ze een opera (Vier voor Vier), een muziektheatervoorstelling (Kees de Jongen met Frank Groothof), filmmuziek (o.a. Het Zwijgen), speelden ze in films (o.a. De Arm van Jezus) en werkten ze samen met o.a. Franz Ferdinand, Calexico theatergroep Tryater en Tania Kross. De band werd bekroond met een Zilveren Harp in 2001 en een Zilveren Krekel in 2012.

Rats on Rafts & De Kift
Datum: 25 mei
Zaal: Paard
Zaal open: 19:30U
Aanvang: 21:00U

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek