St. Solaire naar V11

Ticketmaster
St. Solaire naar V11
St. Solaire naar V11

Creatieve vonken kunnen aanslaan op de meest onverwachte momenten, vooral als muzikanten en kunstenaars samenkomen in dezelfde ruimte. De spreuk “toeval is vaak te toevallig om toeval te zijn” geldt net zo goed voor St. Solaire. In de zomer van 2014 trok songwriter Geert van Eemden in de studio van Jesse den Dulk met de intentie om een EPtje. Dat liep nét even anders. Beide muzikanten putten merkwaardig genoeg uit veel van dezelfde inspiratiebronnen. Hier zat dus veel meer in.

Met artiesten als Radiohead, Bon Iver en (vroegere) Coldplay als fundament rees St. Solaire als een klimplant uit de grond, volop badend in zonnestralen. Dat bleef niet onopgemerkt in de lage landen: Buddy de Groot, Pascal Konings en Thijs Kulken vullen de band aan. Intussen is St. Solaire een van de grootste beloftes die ons land rijk is. HEAVN nam ze mee op sleeptouw als voorprogramma in Tivoli, Doornroosje en Paradiso. Kortom, de tijd is meer dan rijp voor deze charmante indiepopgroep om een eigen clubtoer te dragen.

Afgelopen september bracht de band haar eerste single ‘Morning Sun’ uit. Ter promotie hiervan gaven zij 40 shows in 40 steden binnen 48 uur in Nederland. Vanavond presenteert de band haar nieuwe single en de documentaire over de 48 hour tour.

St. Solaire
Datum: 8 juni
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek