tindersticks naar de Rotterdamse Schouwburg

Ticketmaster
tindersticks naar de Rotterdamse Schouwburg
tindersticks naar de Rotterdamse Schouwburg

De Britse band tindersticks opent op donderdag 6 april het Motel Mozaïque Festival met een exclusief cine-concert in de Rotterdamse Schouwburg. De band speelt live de soundtrack die ze componeerden bij ‘Minute Bodies’, een film van tindersticks-frontman Stuart A. Staples himself. De film is een eerbetoon aan cinematograaf F. Percy Smith. En ‘exclusief’, dat mag u best letterlijk nemen: dit is de enige Nederlandse halte van tindersticks tijdens hun Europese tournee. Het concert bestaat uit twee delen: de band speelt na de live-score bij de film nog een set met ouder tindersticks materiaal.

Minute Bodies
Het cine-concert van tindersticks is een ode aan het werk van de Britse cinematograaf en wetenschapspionier F. Percy Smith. Frontman Staples, zelfverklaard fanaat van de minutieuze natuurbeelden van Smith, ontpopt zich hiermee als filmregisseur en componist tegelijk. In ‘Minute Bodies’ gaat Staples aan de slag met Smith’s beelden uit het begin van de vorige eeuw: planten en dieren die time-lapsegewijs of in extreme close-ups hun dagtaak vervullen. Fotosynthese aan het werk, maar ook bestuiving, groei en verval.

tindersticks-frontman en filmregisseur Stuart A. Staples: “Met het cine-concert geef ik het werk van Smith de kans te ademen en te bestaan in het nu. Smith was een vooraanstaand, uniek figuur. Zijn werk overstijgt de limieten van zijn tijd. Vandaag trekken we er lessen uit over geduld, engagement, vindingrijkheid en vastberadenheid.”

tindersticks
Even het geheugen opfrissen: tindersticks is een — vergeef ons het cliché, maar er is echt geen ander woord voor — legendarisch fenomeen uit Nottingham (Engeland) dat soul, jazz, grootse orkestraties en de doorrookte stem van Stuart A. Staples samenspint. Het is een van de weinige bands met 25 jaar carrière op de teller die kunnen claimen geen enkel middelmatig album te hebben uitgebracht.

tindersticks
Datum: donderdag 6 april
Zaal: Rotterdamse Schouwburg
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek