Lucinda Williams naar Paradiso

Ticketmaster
Lucinda Williams naar Paradiso
Lucinda Williams naar Paradiso

Lucinda Williams (62 jaar) is al tientallen jaren één van de leidende artiesten in de countryrock- en folkwereld. Williams groeide op met de folkmuziek die haar moeder graag draaide, en de dichtbundels die haar vader schreef; een perfecte combinatie. Haar eerste album ‘Ramblin’ on My Mind’ werd in 1979 uitgebracht. Haar echte doorbraak kwam in 1998 met ‘Car Wheels on a Gravel Road’. Ze won een Grammy voor Best Country Song voor het lied ‘Passionate Kisses’. Haar twaalfde studioalbum ‘The Ghost Of Highway 20’ verscheen vorig jaar en ontving wereldwijd lovende recensies.

Shovels & Rope gaat als een speer in de VS en op hun laatste album ‘Little Seeds’ laat dit aanstekelijke duo weer horen hoe het er bij hen in de keuken aan toe gaat. Als een meer countryfied White Stripes brengen ze hun songs met een rudimentaire rauwheid. Met Cary Ann op de bas en snaredrum en Michel op een extreem vuig klinkende elektrische gitaar buitelt hun zang over de geluidscollage heen, soms haast als een kibbelend echtpaar die allebei het hoogste woord willen hebben en soms in prachtige harmonie.

Lucinda Williams
Datum: Woensdag 30 augustus 2017
Zaal: Paradiso
Aanvang:20.30 uur
Zaal open: 19.00 uur
Verkoop start vr 10 mrt

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek