Mike Portnoy naar 013

Ticketmaster
Mike Portnoy naar 013
Mike Portnoy naar 013

Mike Portnoy keert terug naar 013 en na Transatlantic, Flying Colors, The Winery Dogs en The Neal Morse Band ook nu weer met een nieuw project. De legendarische voormalig-Dream Theater drummer heeft (met leden van onder andere de band Haken) Mike Portnoy’s Shattered Fortress opgericht, om het vijfluik ‘12 Step Suite’ integraal te spelen. Dit prog-meesterwerk is geschreven door Mike Portnoy en stond verspreid over vijf Dream Theater albums. Tickets voor deze show kosten €32,50 (excl. servicekosten) en zijn per direct in de voorverkoop.

Mike Portnoy is misschien wel de allerbeste drummer ter wereld. De Amerikaan brak door als vaste stokkenman van de legendarische progmetal band Dream Theater. In 2010 verliet hij die groep, maar Portnoy heeft de afgelopen 7 jaar bepaald niet stil gezeten. Zo heeft hij met vier verschillende projecten in 013 gestaan: Transatlantic, Flying Colors, The Winery Dogs en hij komt nog mee met The Neal Morse Band op 2 april 2017. En ook later dit jaar zakt Portnoy weer af naar 013 met wéér een nieuw project.

Het grote verschil: dit is een eenmalige bezetting en geen vaste band. Mike Portnoy’s Shattered Fortress is door de drummer bij elkaar geroepen en bestaat uit leden van de band Haken, aangevuld met Eric Gillette (The Neal Morse Band), Daniel Gildenlöw (Pain Of Salvation, ex-The Flower Kings) en Ted Leonard (Spock’s Beard). Met deze groep muzikanten doet hij wereldwijd slechts 12 shows. En de invulling van deze shows is wel heel speciaal.

Mike Portnoy’s Shattered Fortress speelt namelijk Dream Theater’s ‘Twelve-Step Suite’ integraal. Dit progrock vijfluik staat verdeeld over vijf albums (respectievelijk ‘Six Degrees Of Inner Turbulence’, ‘Train Of Thought’, ‘Octavarium’, ‘Systematic Chaos’ en ‘Black Clouds & Silver Linings’). De teksten zijn allemaal geschreven door Mike Portnoy en zijn geïnspireerd op het afkicktraject van zijn alcoholverslaving. Elk nummer staat voor een verschillend aantal stappen van het “Twelve-step program” dat elke alcoholist moet doorlopen om af te kicken. Naast dit vijfluik zal de set aangevuld worden met andere Dream Theater klassiekers. Een unieke en onmisbare show.

Mike Portnoy
Datum: Donderdag 6 juli 2017
Zaal: 013
Aanvang: 20:00
Zaal open: 19:00
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek