Foxygen naar Doornroosje

Ticketmaster
Foxygen naar Doornroosje
Foxygen naar Doornroosje

Net wanneer je denkt Foxygen een beetje te doorgronden komen ze alweer met het volgende knettergekke album. De band brak in 2013 door met hun zwoele sexy glam-album ‘We Are the 21st Century Ambassadors, een soort kruising tussen MGMT en New York Dolls.

In 2014 brachten ze ‘…And Star Power’ uit, een wild non-conformistisch album dat klinkt alsof Fleetwood Mac met Todd Rundgren aan het jammen is. Het is overduidelijk dat Foxygen-oprichters Sam France en Jonathan Rado sterk zijn beïnvloed door de jaren ’70.

Hun in 2017 uitgebrachte album ‘Hang’ klinkt als een niet in een genre te vatten wulpse, uitbundige, vaudeville-rock-opera. Als wildemannen rond een grote koperen pan smijt Foxygen alles in de soep: Genesis, The Tubes, Queen, T-Rex, ELO, Sparks, Zappa en wat niet eigenlijk. ‘Hang’ werd opgenomen met een 40-koppig symfonieorkest, en met gastbijdragen van Steven Drozd van Flaming Lips, Matthew E. White en de bevriende broers D’Addario van The Lemon Twigs.

Foxygen
Datum: 31 augustus
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:15
De kaartverkoop start zaterdag 18 maart om 10.00 uur.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek