John Moreland naar de Stevenskerk

Ticketmaster
John Moreland naar de Stevenskerk
John Moreland naar de Stevenskerk

Met zijn truckerscap, tatoeages, volslanke lichaam en grote baard is Moreland een opvallende verschijning, maar wat pas echt bijzonder is, is zijn muziek. Moreland is begin dertig maar past wat ons betreft prima thuis in het rijtje met Sturgill Simpson en Jason Isbell, artiesten die het Amerikaanse country en folk-genre een nieuw leven inblazen.

John Moreland uit Oklahoma verruilde in zijn late tienerjaren metal en punk voor de muziek die hij in de platenkast van zijn vader vond: van Creedence Cleerwater Revival en Neil Young naar Steve Earle. Hij begon op te treden als John Moreland & the Black Gold Band, in 2008 kwam zijn debuut ‘Endless Oklahoma Sky’ uit, en drie jaar later kwam de opvolger ‘The Black Gold Band’. In 2013 koos hij voor het solopad, op zoek naar een intiemer en akoestischer geluid.

Zijn inmiddels derde en meest recente solo- album ‘High on Tulsa Heat’ is een donkere maar schitterende countryfolk plaat.

John Moreland
Datum: 23 augustus
Zaal: Stevenskerk, Nijmegen
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
De kaartverkoop start vrijdag 17 maart om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek