Lydia Ainsworth naar V11

Ticketmaster
Lydia Ainsworth naar V11
Lydia Ainsworth naar V11

De impressionistische barokpop van Lydia Ainsworth roept beelden op van een grandioos futuristisch metropool. Net als bijvoorbeeld Son Lux, Björk en Anthony Gonzalez (M83) vangt Ainsworth de perfecte synthese tussen pop, klassiek en elektronische muziek. Toekomstmuziek die sterke visuele prikkels oproept: niet voor niets componeert Ainsworth regelmatig voor films. Verbeeldingskracht zit in de familie: haar oma is schilder, haar moeder bouwde sets voor kindershows (waaronder die van Fraggle Rock) en haar zus regisseert videoclips.

Om Jimi Hendrix even te parafraseren: je hebt een brede fantasie nodig om je dagelijkse realiteit goed te begrijpen. Dat is precies het uitgaanspunt van Ainsworth bij het maken van haar nieuwste album Day Of The Afterglow. De extremen worden verder opgezocht dan bij voorganger Right From Real: de intiemste emoties komen met een panoramisch instrumentarium tot uiting. Van de diepste bodem tot aan de hoogste bergtop, Lydia Ainsworth’s muziek schept een surrealistische wereld waar geen instagramfilter aan kan tippen.

Lydia Ainsworth
Datum: 3 juni
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Aavang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek