Mountain States & Bounty Island naar V11

Ticketmaster
Mountain States & Bounty Island naar V11
Mountain States & Bounty Island naar V11

Het Nijmeegse Mountain States schrijft een fraaie, aanstekelijke combinatie van zonovergoten indiepop en nineties collegerock. Het debuut Whispers komt uit op 2 mei en is geproduceerd door niemand minder dan Raven Aartsen (Mozes and The Firstborn). Ook Roel Blommers (PAUW) heeft een belangrijke rol gehad in het oppoetsen van de liedjes. De eerste single Here It Is is een hit van de eerste orde, dankzij de speels sprankelende gitaarlijntjes en melancholische zang. Whispers wordt uitgebracht op Coaster Records, het label van Goodnight Moonlight.

Het zeskoppige collectief Bounty Island maakt popmuziek waarin allerlei uiteenlopende stijlrelikwieën zijn aangespoeld. Een samengeraapt allegaartje van Mac DeMarco’s achteloze rammelliedjes, Destroyers tegendraadse yachtrock en Timber Timbres licht sinistere artpop dat retespannend uit de verf komt. Bounty Island is bijtijds niet vies van referenties uit de popcultuur, met songtitels als Dolorean Drive en Ocarina Of Time. Bij De Wereld Draait Door maakten we onlangs nog kennis met Bounty Islands avontuurlijke muziek, nu vanavond live in V11.

Mountain States & Bounty Island
Datum: 18 mei
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek