New Cool Collective naar De Oosterpoort

Ticketmaster
New Cool Collective naar De Oosterpoort
New Cool Collective naar De Oosterpoort

De achtkoppige jazzsensatie New Cool Collective komt dit najaar met hun 18e album. Dit is de opvolger van het alom geprezen album Electric Monkey Sessions, vernoemd naar de opnamestudio in Amsterdam Noord. Voor dit album uit 2014 liet de band zich inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazzhelden. In 2016 kwam het album The Things You Love uit waarin de band soul, jazz en pop samenbrengt met de vocale retro pop-jazz van Matt Bianco (Mark Reilly), die we kennen van de jaren ’80 hits ‘Whose Side Are You On’ en ‘Don’t Blame It On That Girl’.

New Cool Collective heeft ontelbaar vaak getourd door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed het niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, maar stond de band ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals zoals het Deense Roskilde Festival, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands in Nederland en het Camden Mix Festival en Aberdeen Alternative Festival in Engeland.

Met het nieuwe album en de daverende live-reputatie gaat de achtkoppige band op 29 december weer doen waar ze goed in zijn: zorgen voor een groot feest, waarbij je niet de kans krijgt om stil te blijven staan!

New Cool Collective
Datum: 29 december 2017
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek