Lee “Scratch” Perry & Mad Professor naar de Effenaar

Ticketmaster
Lee “Scratch” Perry & Mad Professor naar de Effenaar
Lee “Scratch” Perry & Mad Professor naar de Effenaar

De 81-jarige Lee “Scratch” Perry is niet alleen een van de grondleggers van reggae, hij is ook een van de meest invloedrijke artiesten in de geschiedenis van het genre. Vanavond zal hij samen optreden met Mad Professor, zijn ‘partner in dub’.

Lee “Scratch” Perry is enerzijds een genie, anderzijds een tikkeltje gestoord. Perry werd bekend door ‘Heart of Congos’ (1976), door vele liefhebbers verheven tot een van de beste reggaeplaten ooit gemaakt. Hij nam het op in zijn eigen studio ‘The Black Ark’, die volledig afbrandde. Het typische Ark-geluid bleef altijd zijn handelsmerk: hij stapelde tracks op tot er een soort geruis ontstond.

Vanavond neemt Lee Perry dubproducer Mad Professor mee, waar hij in de jaren tachtig veel mee heeft samengewerkt. Deze Britse producer doet zijn naam eer aan door zijn bijzondere cross-overs van reggae, dub, triphop en psychedelische trance. Mad Professor heeft honderden releases op zijn naam en hij werkte samen met o.a. Sly & Robbie, Beastie Boys, Massive Attack, Horace Andy en Depeche Mode.

Lee “Scratch” Perry & Mad Professor
Datum: 22 juni
Zaal: Effenaar
Aanvang: 20:15 uur
Zaal open: 19:30 uur
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek