Leif de Leeuw & Tim Koning naar de Boerderij

Ticketmaster
Leif de Leeuw & Tim Koning naar de Boerderij
Leif de Leeuw & Tim Koning naar de Boerderij

Net als voorgaande jaren geven enkele studenten van Hogeschool voor de Kunsten ‘Codarts’ in Rotterdam een eindexamen optreden in de Boerderij. Deze keer is het de beurt aan twee bekende gezichten uit de Nederlandse blueswereld: gitarist Leif de Leeuw en drummer Tim Koning, beide bekend van de Leif de Leeuw band. De twee muzikanten hebben al meerdere malen het podium van de Boerderij beklommen, maar dit is voor hen ‘le moment suprême’. Verwacht een unieke performance van beide heren, solo’s en een optreden van de Leif de Leeuw band XL.

Leif de Leeuw, gitarist en oprichter van de Leif de Leeuw band, won vanaf jonge leeftijd al diverse muziekprijzen. Zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. Voor 2017 is hij twee maal genomineerd voor deze prijs; als ‘Beste Gitarist Benelux’ én ‘Beste Blues(rock)/country/folk gitarist’. Inmiddels heeft Leif al met veel grote namen mogen samenspelen, waaronder Tony Spinner, Stochelo Rosenberg en Henrik Freischlader. Leif is beïnvloed door artiesten als Jeff Beck, David Gilmour, Derek Trucks, Larry Carlton, Joe Walsh en Jimmy Herring.

Tim Koning begon op achtjarige leeftijd met het volgen van drumlessen bij Cesar Zuiderwijk. Inmiddels is Tim zelf drumdocent, maar de banden met Cesar zijn nog niet verbroken, hij is namelijk ieder jaar als docent te vinden op de drum-driedaagse. In 2013 begon hij zijn studie pop drums aan het Codarts conservatorium in Rotterdam, waar hij les krijgt van Hans Eijkenaar en Martijn Vink én waar hij Leif ontmoette. In 2015 ging Tim aan de slag als drummer van de Leif de Leeuw Band. Zijn invloeden zijn o.a. Vinnie Colaiuta en Steward Copeland. Tim laat zich als veelzijdig drummer horen en speelt werkelijk alles, van Blues tot House en alles daar tussenin!

Leif de Leeuw & Tim Koning
Datum: donderdag 8 juni 2017
Zaal: Boerderij
Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek