Nite Jewel naar V11

Ticketmaster
Nite Jewel naar V11
Nite Jewel naar V11

Producer en muzikant Ramona Gonzalez, beter bekend als Nite Jewel, lijkt wel een vleesgeworden personage uit retrofuturistische films als Blade Runner of Brazil. Die esthetiek reikt verder dan haar verschijning: haar avontuurlijke popmuziek bestaat veelvuldig uit analoge synths, onderkoelde drumcomputers en haar zweverige stemgeluid. Op 17-jarige leeftijd begon Gonzalez relatief laat met het ontdekken van het internet, wat haar muzikale insteek misschien enigszins verklaart.

Nite Jewels meest recente album Liquid Cool zit vol romantische liedjes die kleine alledaagse dingen observeren en verwerken binnen een groter vraagstuk. Hoe komt het dat we ons eenzaam voelen in een wereld waarin we steeds sneller met elkaar communiceren? Om daar achter te komen, brak Nite Jewel met label Secretly Canadian om onder eigen vlaggenschip Gloriette alles zelf te promoten, produceren en op te nemen.

Terug met beide benen op de grond, met een baantje erbij om de rekeningen te betalen. Die driftige DIY-aanpak ging gepaard met het verder omarmen van typische 80s popiconen als Janet Jackson, Prince en Madonna. Het resultaat: muziek die zowel spitsvondig, pakkend als dansbaar klinkt, een verademing voor verstand, geest en lichaam!

Nite Jewel
Datum: 10 juni
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek