Royal Trux naar ’t Paard

Ticketmaster
Royal Trux naar ‘t Paard
Royal Trux naar ‘t Paard

Royal Trux is weer bij elkaar! The White Stripes zijn niet het enige man-vrouw rockduo want Neil Hagerty en Jennifer Herrema maakten in de negentiger jaren al furore. “Everything in the pot, whether you like it or not”, zo luidt de muzikale benadering van het duo. Van wereldmuziek en teeny-bop tot aan punkrock en jazz, bij Royal Trux vliegt de muzikale diversiteit je om de oren.

Hagerty en Herrema leerden elkaar kennen in de underground-scene van Washington DC en begonnen Royal Trux nadat ze beiden waren verhuisd naar New York, waar Hagerty op dat moment ook actief was in de punkband Pussy Galore. Geïnspireerd door o.a. Lou Reed en Television begon het duo eind jaren ’80 met muzikale experimenten wat in 1988 resulteerde in hun gelijknamige debuutalbum en een platencontract bij Drag City/Domino. In 1993 verscheen het tweede album ‘Cats and Dogs’ met invloeden vanuit roots-muziek, grunge en punk.

Na de doorbraak van Nirvana ontpopte de underground-scene zich tot een poel van onontdekt talent waardoor het duo in de belangstelling kwam van het platenlabel Virgin en daar een contract tekende voor nog drie albums om in 1998 toch weer terug te keren naar Drag City/Domino. Kort na het uitbrengen van ‘Pound for Pound’ in 2000 viel het duo in 2001 uit elkaar en bracht Hagerty onder de naam ‘Howling Hex’ nog enkele soloalbums uit.

Royal Trux
Datum: 05 juni
Zaal: Paard
Zaal open: 19.30
Aanvang: 20.00
Voorverkoop start: 24 Maart

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek