Satyricon naar 013

Ticketmaster
Satyricon naar 013
Satyricon naar 013

Een naam die we al heel lang aan ons palmares willen toevoegen en dit keer hebben we eindelijk beet. Blackmetal grootheid Satyricon komt naar 013! De band begon in de jaren 90 en werd meteen één van de frontrunners van het genre. Hun compromisloze symfonische sound met een theatraal randje zorgde ervoor dat albums als ‘Dark Medieval Times’ (1993) en ‘The Shadowthrone’ (1995) voor altijd in de canon van beste blackmetal albums ter wereld staan. Maar dat was slechts het begin voor de Noren.

Want Satyricon durfde zich te vernieuwen. En zo werd de groep op ‘Nemesis Divina’ (1996) en ‘Rebel Extravaganza’ (1999) niet minder theatraal, maar wel progressiever en nóg technischer. Het kostte ze fans, maar wat ons betreft zijn ook deze platen meesterwerken. Maar ook hierna verlegde de groep, inmiddels teruggebracht tot duo Frost (drums) en Satyr (alle andere instrumenten), haar muzikale grenzen. Nu gingen ze een soort mid-tempo black ‘n’ roll maken, wat het geweldige ‘Now, Diabolical’ (2006) en ‘The Age Of Nero’ (2008) opleverde. Het laatste album stamt uit 2013, dus hoog tijd voor nieuw werk en een nieuwe tour. En eindelijk in Tilburg!

Satyricon
Datum: di 26 sep ’17
Zaal: 013
Zaal open: 19:00u
Aanvang:20:00u
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek