Andy McKee naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Andy McKee naar De Oosterpoort
Andy McKee naar De Oosterpoort

Amerikaanse fingerstyle gitarist Andy McKee komt in september van dit jaar naar Nederland voor een serie van 6 shows. De jonge akoestische gitarist uit de stal van Tommy Emmanuel, onderscheidt zich door zijn virtuoze percussieve speelstijl en melodieuze songs.

Het spel van Andy McKee is niet alleen auditief maar ook visueel spectaculair. De onnavolgbare wijze waarop hij, gebruikmakend van verschillende tunings, tapping, capos en zijn kenmerkende 2-handen techniek en percussieve aanslag, zijn gitaar inzet als een volledig orkest leidde op YouTube tot een score van tussen de 5 en 50 miljoen views. En het onderstreept zijn status als een van de meest unieke en invloedrijke gitaristen van dit moment.

Na vijf studioalbums bracht McKee in 2016 zijn eerste live album uit. Met de release van ‘Live Book’ is McKee de eerste signing op CPG Sounds, het label van Tommy Emmanuel. “Het is een eer om onderdeel te zijn van zijn label. Toen ik Tommy 15 jaar geleden voor het eerst hoorde was ik sprakeloos en dat ben ik nog steeds”, zegt McKee die afgelopen jaar met Tommy Emmanuel door Azië, Europa, Australië en de VS tourde. Op dinsdag 26 september komt Andy McKee naar De Oosterpoort!

Andy McKee
Datum: Dinsdag 26 september
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20.30 uur
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek