Caetano Veloso & Teresa Cristina naar Het Concertgebouw

Ticketmaster
Caetano Veloso & Teresa Cristina naar Het Concert- gebouw
Caetano Veloso & Teresa Cristina naar Het Concert- gebouw

De legendarische zanger Caetano Veloso, het kopstuk van de ‘Tropicalista’ beweging van de Braziliaanse jaren zestig, keert op vrijdag 19 mei terug naar Het Concertgebouw. Onder het motto “Teresa Canta Cartola” komt Caetano in gezelschap van zangeres Teresa Cristina naar Amsterdam. De voorverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 31 maart om 11:00 uur.

Caetano Veloso wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke kunstenaars van de Braziliaanse muziek en Tropicalia. Deze beweging heeft uiteindelijk geleid tot ingrijpende muzikale veranderingen, waaronder het mixen van traditionele Braziliaanse muziek met bossa nova en Amerikaanse popmuziek. Tropicalia zorgde niet alleen voor muzikale veranderingen, maar ook op het gebied van poëzie, film, theater en beeldende kunst. De beweging is van grote invloed geweest op het gedrag van een hele nieuwe generatie.

Aanleiding voor dit concert met Teresa Cristina langs diverse Europese steden, is de introductie van haar nieuwe album “Teresa Canta Cartola”. Hiermee brengt zij een eerbetoon aan de allergrootste dichter en componist Cartola van Rio’s sambaschool Mangueira. Caetano Veloso staat aan de wieg van dit project en is altijd erg onder de indruk van Teresa Cristina’s performance:
“The tranquility in which every chosen chord suggests Teresa’s voice entrance refines the listeners soul. And Teresa grows at every melody, every word, every second. Every Brazilian should watch and hear what happened on Theatro Net Rio that night” aldus Veloso, na afloop van haar show tijdens de openingsavond. Dat moment is voor Caetano doorslaggevend geweest om de muzikale kwaliteiten van deze charmante zangeres aan een groter publiek te tonen.

Teresa opent het programma met repertoire van Cartola, gevolgd door Caetano’s presentatie met zang en gitaar. Samen zullen zij deze avond afsluiten met de grootste hits van Caetano.

Caetano Veloso & Teresa Cristina
Datum: Vrijdag 19 mei
Zaal: Het Concertgebouw, Amsterdam
Aanvang: 20.15 uur
De kaartverkoop voor het concert start aanstaand vrijdag 31 maart om 11.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek