Cristina Branco naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Cristina Branco naar De Oosterpoort
Cristina Branco naar De Oosterpoort

De beroemdste fadozangeres van deze tijd komt opnieuw naar Nederland. Al jaren geeft Cristina Branco Portugese folklore een nieuwe stem en verrijkt ze de fado met jazz en wereldmuziek.

Cristina beweegt zich in een sterk conservatieve en traditionele stroming: de Portugese fado muziek. Maar Branco weet zich daarin gesteund door een indrukwekkende verzameling van tekstschrijvers en tijdloze dichters, alsook haar getalenteerde musici die ieder concert weer tot een ware happening maken. Haar carrière omvat al meer dan 10 cd’s en ze speelde gedurende haar tournees honderden concerten over de hele wereld. Altijd op het scherpst van de snede koppelt ze raffinement aan traditie en vernieuwing van haar genre.

In de herfst van 2016 bracht ze haar laatste album ‘Menina’ uit. ‘Menina’ betekent ‘kleine meid’ in het Portugees. Cristina en haar songwriters Pedro da Silva Martins en Luís Martins, bekend van Deolinda, en de beroemde schrijver António Lobo Antunes wagen zich hierop aan een nieuwe verzameling liedjes. ‘Menina’ is live opgenomen in de studio en weerspiegelt de show die ze binnenkort op de bühne zal brengen in De Oosterpoort.

Cristina Branco
Datum: Dinsdag 2 mei
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20.30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek