Shawn James & The Shapeshifters

Ticketmaster
Shawn James & The Shapeshifters
Shawn James & The Shapeshifters

Heavy Americana, zo kun je de muziek van Shawn James en zijn band The Shapeshifters het beste omschrijven. Deze vijfdelige rockgroep uit Arkansas valt niet in een hokje te plaatsen en wordt door vele muziekgenres beïnvloed. In eerste instantie lijkt het op een bluegrass- of metalband. Elk van de leden is opgegroeid in een heavy-metal of folk-achtige band, en weten hun identieke achtergrond door te laten dreunen in dit collectief. Maar James laat met zijn enorm soulvolle stem en krachtige songs ook zowel sludge en rock als bluegrass en folk-invloeden horen!

Een band met baarden en een banjo krijgt al snel het etiket ‘hipster’ opgeplakt. Toch is dit etiket bij Shawn James & The Shapeshifters niet helemaal terecht. De muzikanten komen ook daadwerkelijk uit Arkansas, verweven invloeden uit de omgeving in hun muziek en zijn ook echt boerenkinkels die rauwe muziek maken. En als je uit het zuiden van de Verenigde Staten komt dan horen banjo’s en violen er nu eenmaal bij. Evenals swamprock, blues, gospel, southern en sludge.

Shawn James & The Shapeshifters
Datum: 07 oktober
Zaal: Duycker
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek