The Selecter en The Beat naar 013

Ticketmaster
The Selecter en The Beat naar 013
The Selecter en The Beat naar 013

29 Oktober staan 2 legendarische ska-acts samen op de bill voor een co-headline: De Engelse instituten The Selecter en The Beat! Beide groepen zijn voortgekomen uit de invloedrijke 2 Tone scene, waar ook Madness en The Specials uit voortkwamen. Tijdens de ska-revival in de jaren ’70 leerde het Westen pas wat ze al sinds de jaren 50 deden in Jamaica: skanken! De bands op het 2 Tone label wisten ska-reggae, pop en zelfs punk te mixen tot een onweerstaanbaar vrolijk geheel. Slechts weinig genres zetten zo snel aan tot dansen.

Zowel The Selecter als The Beat waren hierin onmisbaar en leverde ontzettend catchy singles. The Selecter onder leiding van frontvrouw Pauline Black met ‘On My Radio’, ‘Missing Words’ en ‘Too Much Pressure’; The Beat met ‘Mirror In The Bathroom’, ‘The Tears Of A Clown’ en ‘Stand Down Margaret’. Pauline Black is, wat pauze-jaren uitgezonderd, eigenlijk altijd doorgegaan met The Selecter. The Beat stopte in de jaren 80 maar zanger en ‘toaster’ Ranking Roger blies de band nieuw leven in en in 2016 verscheen er zelfs nieuw plaatwerk; het eerste in 30 jaar. Geen enkele ska-liefhebber mag deze show missen!

The Selecter en The Beat
Datum: zo 29 okt ’17
Zaal: 013
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 20:00u
Voorverkoop start 31 maart

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek