Robin Trower & Band naar Patronaat

Ticketmaster
Robin Trower & Band naar Patronaat
Robin Trower & Band naar Patronaat

Robin Trower is de Britse gitarist die eind jaren zestig bekend werd met de band Procol Harum, die onder meer de wereldhits A Whiter Shade Of Pale, Homburg en Grand Hotel scoorde. Begin jaren zeventig, 1973 om precies te zijn, ging Trower echter zijn eigen weg met het album Twice Removed From Yesterday. De plaat werd in de Verenigde Staten een groot succes, mede doordat Trowers gitaarspel een enorme gelijkenis liet horen met de toen net twee jaar daarvoor overleden Jimi Hendrix, en dan met name diens zeer bluesy plaat Electric Ladyland. Trower bleek echter ook zonder die vergelijking de naam gitaarlegende waardig.: van het album Bridge Of Sighes (1974, geproduceerd door procol Haum-toetsenist en vriend Matthew Fisher) gingen meteen anderhalf miljoen exemplaren over de toonbank, en zelf vandaag de dag worden er ieder jaar nog zo’n 15.000 stuks wereldwijd verkocht! In de loop der tijden heeft Robin Trower veelvuldig samengewerkt (en het podium gedeeld) met andere grootheden uit het muziekvak, van Jack Bruce tot Jan Akkerman. Hij is nu terug met zijn Fender Stratocaster én een nieuwe plaat-op-stapel. De laatste, What Lies Beneath, verscheen in 2009 en klinkt precies zoals bluesy en psychedelische rock hoort te klinken.
Een absolute must voor alle fans van o.a. John Mayall, Rory Gallagher, Gary Moore etc.!!

Robin Trower & Band
Datum: Vr 29 september
Zaal: Patronaat
Voorverkoop start 31 maart, 13.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek