Chastity Belt naar V11

Ticketmaster
Chastity Belt naar V11
Chastity Belt naar V11

Met titels als Giant Vagina en Pussy Weed Beer lijkt Chastity Belt aanvankelijk zo’n typisch lollig rammelpunkbandje. Goed, okay, dat is gewoon voor 100 procent waar: weinig bands stralen zoveel puur spelplezier uit als deze vier dames. De humor van Chastity Belt is echter niet willekeurig, maar een scherpzinnige manier om culturele kwesties en feministische thema’s aan te stippen. Zware thema’s als alcoholisme (IDC) stopt de band in een luchtig jasje, terwijl een song als Cool Slut juist de vrouwelijke seksualiteit op de meest brutale en eerlijke manier botviert.

Het is makkelijk om Chastity Belt als ironisch of potsierlijk te bestempelen, maar als je goed luistert hoor je een band die elke woord en noot meent. Toch verpakken de meiden het in de heerlijk losjes gespeelde poppunkliedjes, waardoor de liedjes nergens te zwaar in de maag vallen en de materie makkelijk te verteren is. Bijzonder bandje dus, dit Chastity Belt. Weinig bands versmelten charmante humor, brute waarheden en pure chaos op zo’n vermakelijke wijze. Ga ze zien!

Chastity Belt
Datum: VR 22 SEPTEMBER 2017
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek