Elder + King Buffalo naar Merleyn

Ticketmaster
Elder + King Buffalo naar Merleyn
Elder + King Buffalo naar Merleyn

Het Duitse label Stickman Records stuurt twee van hun lievelingen op pad door Europa: de uit Amerika afkomstige bands Elder en King Buffalo. Het vermaarde label dat lange tijd slechts één band onder contract had, namelijk Motorpsycho, tekent dus bij hoge uitzondering andere bands. Dan móeten deze twee wel van een hoog niveau zijn.

Het uit Boston afkomstige Elder bestaat een goede tien jaar en bracht enkele albums uit, waarvan Lore (2015) het tot op heden laatste bejubelde wapenfeit was. Er staat een nieuw album op stapel en daar wordt door menig stoner- en doom liefhebbers reikhalzend naar uitgekeken. Elder is heavy en heeft de wortels diep in de doom gelegen. Toch durft het kwartet verder te kijken dan de platgewalste paden. Een andere benaderingswijze en dito sfeer maakt dat Elder met kop en schouders boven veel soortgenoten uit steekt. Behalve op plaat geldt dat zeker ook voor hun optredens.

King Buffalo is mee op tour. En daar mogen we heel erg blij mee zijn. De New Yorkers leverden met Orion misschien wel het beste debuutalbum van 2016 af. In ieder jaarlijstje van genre-liefhebbers prijkt het album met gemak sowieso in de bovenste regionen. King Buffalo’s stonerrock is doorspekt met sterke melodieën en doet bij vlagen denken aan genre genoten All Them Witches. Het trio kiest niet voor de simplistische route, maar neemt de tijd voor een uitgesponnen reis. De Amerikanen staat een grootse toekomst in het stone-age tijdperk te wachten. Een mooie kans om die opmars van dichtbij mee te maken vanuit het knusse Merleyn.

Elder + King Buffalo
Datum: 27 juli
Zaal: Merleyn
Zaal open: 21:00
Aanvag: 22:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek