Kasabian naar AFAS Live

Ticketmaster
Kasabian naar AFAS Live
Kasabian naar AFAS Live

Bijna exact drie jaar na hun uitverkochte show in de HMH, staat Kasabian op donderdag 9 november op de planken van AFAS Live, Amsterdam. Men kan zich opmaken voor wederom een feest waar je u tegen kunt zeggen. Voordat het zover is, verschijnt op 28 april het nieuwe album, ‘For Crying Out Loud’, waarvan de eerste singles ‘You’re In Love With A Psycho’ en ‘Comeback Kid’ reeds uitgebracht zijn. Het Engelse punk duo Slaves is op 9 november de support act van Kasabian.

Wie aanwezig was bij één de vorige concerten van Kasabian, zal het zonder enige twijfel beamen: wat een feest, wat een explosie; beukende beats, psychedelische gitaren en in de persoon van Tom Meighan een explosieve frontman die de boel steevast nog eens extra opzweept. De Britse band heeft sinds hun oprichting in 1999 ook in Nederland al meerdere malen bewezen de typische Manchester-sound meer dan goed in ere te houden. Met hun derde studioplaat ‘West Ryder Pauper Lunatic Asylum’ en bijbehorende single ‘Fire’ zette Kasabian zich in 2009 keihard en definitief op de kaart. Maar ook de eerste twee albums leidden al snel tot uitverkochte zalen en support slots voor niet de minsten der aarde. Onder andere Oasis (2004), U2 (2010) en Rolling Stones (2006) nodigden Kasabian in het verleden uit als voorprogramma. Inmiddels staat de band al jaren op eigen benen en staan er headlineposities op onder andere Glastonbury Festival, V Festival en T in the Park op het cv. En ook bezoekers van ons eigen Lowlands en Pinkpop zijn reeds getuige geweest van een uitzinnige show van Kasabian.

Nadat Kasabian in 2014 met ‘48:13’ een vrij experimentele plaat op de markt bracht, gaan de heren met ‘For Crying Out Loud’ helemaal terug naar de basis. Gitarist/songwriter Serge Pizzorno verklaart: “There was an ambition to save guitar music from wherever the hell it’s going. We’re trying to save it from being written off as just old music. We wanted to make a very positive album full of hope with guitars to remind people that it doesn’t have to sound like some old-fashioned bullshit next to whatever’s coming out, that it’s still relevant.” Amen.

Kasabian
Datum: Donderdag 9 november 2017
Zaal: AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00
Voorverkoop start 07 april

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek