Lucy Woodward naar het Paard

Ticketmaster
Lucy Woodward naar het Paard
Lucy Woodward naar het Paard

Lucy Woodward is nog maar net klaar met school als ze in New York voor een schnabbel start met het zingen van jazzliedjes. Ze treedt op met coverbands en schrijft songs voor anderen. Het legendarische label Atlantic Records is onder de indruk van Woodward en brengt in 2003 haar debuut While You Can uit. Ze scoort een Top 40 hit met Dumb Girls en Stacie Orrico zingt haar liedje (There’s Gotta Be) More To Life de Top 5 in.

‘ Lucy Woodward verdient meer publiek’ was de kop van de recensie van het concert dat Lucy Woodward in december in het Patronaat gaf. Een terecht constatering, want de muziek van lucy Woodward is een energieke mix van jazz, pop, R&B, en New Orleans ritmes. Niet voor niets zong ze mee op het bekroonde ‘Family Dinner’ van Snarky Puppy.

Woodward is echter niet uit op een popcarrière. De opvolger Lucy Woodward is… Hot and Bothered (2008), geproduceerd door Itaal Shur (Santana en Maxwell) en Tim K (Tiny Hearts), laat de jazzy kant van Lucy horen. Twee jaar later verschijnt Hooked! op het Verve label. De plaat laat een mix van heerlijke swing en pop horen, en is geproduceerd door Tony Visconti (David Bowie).

Via Verve komt ze in contact met Snarky Puppy frontman Michael League. Het leidt tot haar nieuwste album Til They Bang On The Door dat op League’s GroundUP label uitkomt. Een all-star productie met medewerking van Snarky Puppy leden Cory Henry en League zelf, plus producer/toetsenist Henry Hey (David Bowie en George Michael). Naast haar solocarrière werkte Woodward samen met sterren als Rod Stewart, Celine Dion, Carole King en Joe Cocker.

Lucy Woodward
Datum: 09 juni
Zaal: Paard
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek