Purling Hiss naar V11

Ticketmaster
Purling Hiss naar V11
Purling Hiss naar V11

Onder die vieze, smeulende laag fuzz, galm en feedback schrijft Purling Hiss uit Philadelphia stiekem verdomd pakkende liedjes. Jarenlang was Mike Polizze vaste kracht bij de psychedelische rockers van Birds Of Maya, totdat hij plots de dwang kreeg lekker lui op de bank met tapemachines de klooien. Het resultaat: liedjes die heerlijk verveeld tussen de oren druilen, met diezelfde laissez faire maniertjes als fan en plaatsgenoot Kurt Vile.

Het laatste album van Purling Hiss High Bias poetst de korrelige sound van enigszins op, met wederom een wisseling in bezetting. Hierdoor krijgen Polizze’s slimme hooks en briljante gitaarspel voldoende de ruimte en vorm. Polizze is het prototype rockheld dat wij eigenlijk sinds J. Mascis niet meer hebben gezien: een muzikant die bezieling en kwetsbaarheid omzet tot euforische, weerbarstige gitaarmuziek. Laat de Hissteria maar beginnen!

Purling Hiss
Datum: 7 juni
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek