Fates Warning naar Gebr. de Nobel

Ticketmaster
Fates Warning naar Gebr. de Nobel
Fates Warning naar Gebr. de Nobel

Naast Dream Theater en Queensrÿche staat het Amerikaanse Fates Warning te boek als één van de grondleggers van de progressieve metal. John Arch, Jim Matheos, Victor Arduini, Joe DiBiase, en Steve Zimmerman richten de band in 1983 op in de staat Connecticut.

Tijdens de zomer van vorig jaar bracht Fates Warning het twaalfde studioalbum Theories of Flight uit. Waar het vroegere werk van de band nog veel werd vergeleken met bands als Iron Maiden, is vanaf 1997 een andere tendens gaande. Na het verlaten van bassist Joe DiBiase en gitarist Frank Aresti komt de band met het album A Pleasant Shade Of Gray, een album dat dieper en donkerder is dan al het voorgaande. In ieder geval is de band anno 2017 is nog net zo progressief als eind jaren 80.

Fates Warning
Datum: 3 augustus
Zaal: Gebr de Nobel, Leiden

Koop je tickets hier.


Ticketmaster