The Levellers naar Doornroosje

Ticketmaster
The Levellers naar Doornroosje
The Levellers naar Doornroosje

De Britse folkrockers van The Levellers zijn graag geziene gasten op de Nederlandse podia en festivals. De band neemt namelijk hun eigen fanschare mee, en na afloop van het optreden is de rest van het publiek ook fan.

Dat kan ook niet anders, want The Levellers beschikken over een ruime voorraad aanstekelijke nummers. Het repertoire van The Levellers omvat voornamelijk folkrock of indierock, met invloeden uit de punk en traditionele Engelse volksmuziek.

De naam van de band is afgeleid van de levellers, een radicale fractie van het New Model Army van Oliver Cromwell. De naam verwijst ook naar het relatief vlakke gebied in Brighton waar de meeste bandleden opgroeiden. Zowel op plaat als op het podium koppelen de zes Levellers doedelzakken, violen en soms een didgeridoo, mandoline of fluit aan gitaren en drums. Deze combinatie maakt dat de toegankelijke recht-toe-recht-aan muziek van The Levellers soms opzwepend, soms reflectief, soms intens droevig maar altijd bijzonder en herkenbaar is.

The Levellers
Datum: 07 juli
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:15
De kaartverkoop start vrijdag 19 mei om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek