Aziza Brahim naar Merleyn

Ticketmaster
Aziza Brahim naar Merleyn
Aziza Brahim naar Merleyn

Aziza Brahim komt uit de Westelijke Sahara, een land dat gedeeltelijk door Marokko is geannexeerd. Ze woonde lange tijd in een vluchtelingenkamp in Algerije, samen met andere onderdrukten van het Saharawi-volk.

Brahim heeft muziek als expressiemiddel ontdekt om de universele boodschap voor rechtvaardigheid te verkondigen. In haar muziek zingt ze over hoop en vrijheid. Brahim en haar bandleden combineren woestijnblues en folk met traditionele Afrikaanse en Spaanse invloeden. Brahim zingt en bespeelt de tabal, een traditionele trommel uit de Sahawari-cultuur.

In 2014 verscheen haar succesvolle debuut-album ‘Soutak’ op het Glitterbeat Label van Chris Eckman, die ook het album produceerde. De plaat stond een tijd op nummer 1 van de World Music Charts Europe. Kort daarop speelde ze bij Jools Holland en ook in Vrije Geluiden. In 2016 verscheen haar tweede album ‘Abbar El Hamada’.

Aziza Brahim
Datum: 14 november
Zaal: Merleyn
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:45
De kaartverkoop start vrijdag 15 september om 10:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek