Crippled Black Phoenix naar 013

Ticketmaster
Crippled Black Phoenix naar 013
Crippled Black Phoenix naar 013

De ongrijpbare Britse prog-, post- en stonerrockende Britten van Crippled Black Phoenix maken al jaar en dag overdonderde muziek met een duister apocalyptisch randje. De band rondom de multi-instrumentalist Justin Greaves (Iron Monkey en Electric Wizard) en Dominic Aitchison (bassist van Mogwai) weet een breed geluid te creëren dat het ene moment subtiel en dromerig is en het andere duister en snoeihard is. Beluister maar eens dubbel rocktrack ‘Champions of Distiubance, Pts. 1 & 2’ van hun zesde studio album ‘Bronze’. Een steeds zwaarder gestapelde gitaarriff, een grimmige bonkende bassynthesizer en exuberante rockzang. Met deze plaat op zak (het in 2016 verschenen ‘Bronze’) wist de band nog een ijzersterke performance op de Main Stage van Roadburn 2017 neer te zetten en wij verwachten vanavond niets anders in onze Jupiler Stage.

Earth Electric is de nieuwe band van Rune Eriksen, bekend van Mayhem (als Blasphemer), Aura Noir en Ava Inferi. Earth Electric zullen we maar zijn 70’s prog-project noemen. Dichterbij komen we niet qua beschrijving, maar de sound schiet werkelijk alle kanten uit. Jonathan Hultén is de gitarist van Tribulation, maar brengt solo stemmige en beeldschone folk. Hij maakt zijn eigen artwork (ook voor Tribulation trouwens) en regisseert zijn eigen video’s. Sommige mensen kunnen alles.

Crippled Black Phoenix
Datum: za 25 nov ’17
Zaal: 013
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 19:30u
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek