Gérard Lenorman naar Kunstlinie Almere Flevoland

Ticketmaster
Gérard Lenorman naar Kunstlinie Almere Flevoland
Gérard Lenorman naar Kunstlinie Almere Flevoland

Dit najaar komt de legendarische chansonzanger Gérard Lenorman voor een eenmalig concert naar Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). De chansonzanger werd in de jaren ’60 en ’70 bekend met klassiekers als ‘La ballade des gens heureux’ en ‘Voici les clés’. Kaartverkoop voor het concert op vrijdag 17 november is reeds van start gegaan.

Gérard Lenorman, liefkozend ‘Le Petit Prince’ van het Franse chanson genoemd, vergaart eind jaren zestig bekendheid wanneer hij op tour gaat met het bekende chansonkoppel Johnny Hallyday en Sylvie Vartan en nummers schrijft voor niemand minder dan Brigitte Bardot. Pas echt bekend wordt hij wanneer hij de hoofdrol in de Franse versie van de musical Hair overneemt van Julien Clerc en het grote publiek kennis maakt met zijn bescheidenheid, charisma en rauwe stem en timbre. In de decennia die volgen scoort hij een lijst aan hits, waaronder Voici les clés, Gentil dauphin triste en Si j’étais président. Legendarisch is La ballade des gens heureux, een van de meest bekende en gezongen Franse liedjes uit de geschiedenis van het Franstalige chanson.

In de afgelopen jaren bracht Lenorman meerdere Best Of-albums uit en bleef hij touren. In 2012 sloeg hij de handen ineen met de meest populaire Franse artiesten van het moment, waaronder Zaz, Florent Pagny en Joyce Jonathan, waarmee hij zijn chansons in een nieuwe, moderne uitvoering stak.
Op vrijdag 17 november speelt de chansonzanger met band een eenmalig Nederlands theaterconcert, waarbij de klassiekers ongetwijfeld allemaal de revue passeren.

Gérard Lenorman
Datum: vrijdag 17 november 2017
Zaal: Kunstlinie Almere Flevoland
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek