Madball naar de Nieuwe Nor

Ticketmaster
Madball naar de Nieuwe Nor
Madball naar de Nieuwe Nor

Twintig jaar Born From Pain! Net als vijf jaar geleden vindt dé hardcoreband van Zuid-Limburg dat reden voor een feest in haar hometown Heerlen en is poppodium Nieuwe Nor op 12 november de plek waar het opnieuw gaat gebeuren. Met een internationale killer-line-up, want behalve de Duitse band Risk It!, Absolve uit België en lokale nieuwkomer The Current nodigt Born From Pain de New Yorkse hardcore-helden van Madball uit als special guest. Zowel Madball als Born From Pain spelen een volledige show.

Graspop Metal Meeting noemt ze de “Europese hardcore-adel” in hun aankondiging. Ja, Born From Pain heeft ondertussen al 20 jaar op de teller, en daarmee een staat van dienst om U tegen te zeggen. Maar dat wil niet zeggen dat hun muziek op de één of andere manier heeft moeten inboeten aan kracht of passie. Adel verplicht: Born From Pain staat nog steeds garant voor een geluid dat bestaat uit een even brutale als moddervette groove, belachelijk strakke riffs en heerlijk agressieve breakdowns.

Wie het over New York Hardcore heeft, heeft het over Madball. Al bijna dertig jaar (sinds 1989) stuitert dit viertal, uit New York afkomstige, hardcore veteranen over de wereld met ongeëvenaarde alles vernietigende Hardcore Punk. Met albums als ‘Set if Off’ en ‘Hold it Down’ leverden ze absolute klassiekers en zijn ze niet meer weg te denken uit het internationale hardcore landschap. Ook in Nederland is de band geliefd denk alleen maar aan de legendarische shows die de band gaf op festivals als Waldrock en Dynamo Open Air. Dat Madball nog immer met de top mee kan mag geen verrassing zijn en bewezen ze dan ook met het laatste wapenfeit: het goed ontvangen album ‘Hardcore Lives‘ uit 2014. In 2018 zijn ze een van de headliners op de EMP Persistence Tour, maar eerst hier, in Heerlen, als special guest van Born From Pain!

Madball
Datum: 12 november
Zaal: Nieuwe Nor
Zaal open: 16:00
Aanvang: 17:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek