MC Lyte naar Paradiso Noord

Ticketmaster
MC Lyte naar Paradiso Noord
MC Lyte naar Paradiso Noord

Regelrecht uit Brooklyn, New York is MC Lyte sinds 1987 volgens velen de pioneer als feminist in de al-zo-mannelijke rapwereld. In 1988 was ze in ieder geval de aller eerste vrouwelijke rapper die een volledig album uitbracht.

Al op 14 jarige leeftijd pakte MC Lyte voor het eerst een pen, papier en microfoon op onder de naam Sparkle. In 1987, op 17 jarige leeftijd, begon ze in battleraps haar mannelijke collega’s publiekelijk te vernederen, en liet op deze manier zien waarvan ze gemaakt was.

Met haar debuutalbum “Lyte As A Rock” dat in 1988 uitkwam, zette MC Lyte haarzelf op de kaart. Hierna volgende meer dan een decennia aan ijzersterke lyrics, snelle flows, en top-charting hits.

MC Lyte
Datum: Dinsdag 3 Oktober 2017
Zaal: Paradiso Noord
Zaal open: 20:00
Aanvang: 21:00
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek