Oathbreaker naar Patronaat

Ticketmaster
Oathbreaker naar Patronaat
Oathbreaker naar Patronaat

Oathbreaker brengt sinds 2008 hun eigenzinnige mengelmoes van hardcore en black metal ten gehore en is daarmee niet bepaald onopgemerkt gebleven. Het rijke geluid van dit bezwerende viertal uit Gent laat zich echter moeilijk in een hoek duwen (een eigenschap waar Complexity zich maar al te goed raad mee weet). Op het recent door binnenlandse, maar vooral ook buitenlandse pers bejubelde derde album ‘Rheia’ (2016) horen we namelijk een bonte, maar toch schijnbaar natuurlijke mix van shoegaze tot aan meeslepende post-black metal, doordrenkt met de esthetiek van donkere doom. In meer dan een uur weven de mijmerende zang en zielsroerselen van zangeres Caro Tanghe de uitgesponnen muziek aan elkaar waarbij de zorgvuldig geplaatste screams door merg en been gaan. Live grijpt de band, met o.a. Amenra-lid Lennart Bossu in de gelederen, je bij de strot en laat niet meer los tot de laatste noot is uitgestorven.

De avond wordt geopend door het soloproject van Mathieu Vandekerckhove, tevens gitarist bij Amenra, en hiermee ook lid van het Belgische overkoepelende collectief ‘Church of Ra’. Onder de naam Syndrome creëren gitaarloops een eigen ambience die zich langzaam opkruipen naar een hoogtepunt, ondersteund door donkere visuals, om weer terug te vallen in soundscapes die nog lang na zullen hypnotiseren.

Oathbreaker
Datum: Zo 17-12
Zaal: Patronaat
Zaal open: 19:00 u
Aanvang: 19:30 u
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek