TaxiWars in de Nieuwe Nor

Ticketmaster
TaxiWars in de Nieuwe Nor
TaxiWars in de Nieuwe Nor

TaxiWars is de nieuwe, duistere jazzband van dEUS-frontman Tom Barman en de Vlaamse saxofonist Robin Verheyen. Die bandnaam is niet voor niets gekozen, want de muziek van het kwartet ademt de sfeer van een nachtelijke taxirit in een onbekende stad waarbij je niet precies weet waar je naartoe gaat. ‘Hardcore jazz met een punky benadering’, aldus Tom Barman zelf. Over de dwingende groove van de ritmesectie zoekt Barman zingend, grommend en half-rappend een weg naar de eindbestemming, terwijl saxofonist Verheyen virtuoos zijn grotestadsmelodieën blaast. Stomend en spannend! Op dinsdag 12 december a.s: TaxiWars in de Nieuwe Nor!

Twee grote namen uit de Belgische muziek steken de koppen bij elkaar. Tom Barman (dEUS) behoeft in Nederland nauwelijks introductie. Dat geldt misschien wel voor saxofonist Robin Verheyen, hoewel hij door onze Zuiderburen wordt beschouwd als het wonderkind van de Belgische jazz. Samen met bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre vormen zij nu de eigenzinnige jazzband TaxiWars.De jazzband is in 2014 opgericht door de dEUS-frontman en saxofonist. Samen met bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre zorgen ze voor een energieke show die niet alleen interessant is voor de jazzliefhebbers maar ook voor de fans van het werk van Barman en zijn andere bands.

Het mag niet verbazen dat Tom Barman nu ook in een jazzband opduikt. Niet alleen is hij zelf een groot jazzliefhebber, ook bij dEUS werden al meermaals echo’s en invloeden van jazz waargenomen, met name op de albums Worst Case Scenario en In A Bar, Under The Sea.TaxiWars is het resultaat van een dwarse en intensieve samenwerking tussen Barman en Verheyen. Een clash van losse ideeën en jams vonden hun weg tot wat TaxiWars geworden is. JazzNotJazz, Spoken Word, Songs, Rap, Parlando, you name it. Come again, Blakey vs Gainsbourg? MC 900 ft Jesus meets Miles?

Taxiwars
Datum: 12 december
Zaal: Nieuwe Nor
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek