Warner Hodges, Webb Wilder & Eric Ambel naar TivoliVredenburg

Ticketmaster
Warner Hodges, Webb Wilder & Eric Ambel naar Tivoli Vredenburg
Warner Hodges, Webb Wilder & Eric Ambel naar Tivoli Vredenburg

Dit najaar komt er een speciale tour langs ons land van een drietal gelouterde Americana muzikanten die hun krachten hebben gebundeld. Elke artiest speelt zijn eigen muziek, maar ze spelen ook samen op elkaars werk.

Warner E Hodges heeft naam gemaakt als gitarist extraordinaire en oprichter van de met een Lifetime Achievement award bekroonde band, Jason & The Scorchers. De band die wereldwijd genoemd wordt als een van de grondleggers van de country-rock of cow-punk, de band is gebaseerd rondom zijn pionerende gitaar geluid met invloeden van Jimmy Page (Led Zeppelin) en Don Rich (gitarist van Buck Owens & the Buckaroos). Naast The Scorchers is Warner ook vast lid van Dan Baird’s Homemade Sin en speelde hij ook in Drivin n Cryin. Daarnaast maakt hij ook nog tijd voor een solo carrière en een eigen album waarop Dan Baird (Georgia Satellites), Tom Pettersson (Cheap Trick), Brad Pemberton (Steve Earle & The Dukes) and Joe Blanton (The Bluefields) fungeren als zijn huis band.

Eric “Roscoe” Ambel – begon zijn carrière als gitarist van Joan Jett & The Blackhearts, hij speelde op haar classic I Love Rock n Roll album. Daarna vormde hij The Del-Lords met leden van Cracker en The Dictators en verdiende tevens zijn sporen als innovatieve producer van artiesten als Nils Lofgren en the Bottle Rockets, terwijl hij tevens de alt supergroep The The Yayhoos vormde met Dan Baird, Terry Anderson en Keith Christopher. In 2000 sloot hij zich ook nog aan bij Steve Earle and the Dukes, en speelde op diens controversiële albums Jerusalem en het met een Grammy bekroonde The Revolution Starts….Now.

Webb Wilder – Voor dat bands bestonden als Kings Of Leon, The Black Keys of Jack White was er Webb Wilder. Wilder combineert onversneden rock & roll met surf guitar a la the Ventures en met de twang van Duane Eddy, terwijl hij ook gretig tapt uit vaatjes met blues, rhythm & blues, country/rockabilly en film noir. Zijn sound behelst zowel Americana muziek als invloeden van The British Invasion (Beatles, Kinks, The Who etc).

Warner Hodges, Webb Wilder & Eric Ambel
Datum: 15 Oktober
Zaal: TivoliVredenburg
Aanvang: 19:15
Zaal open: 18:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek