Youngblood Brass Band naar Nieuwe Nor

Ticketmaster
Youngblood Brass Band naar Nieuwe Nor
Youngblood Brass Band naar Nieuwe Nor

They’re back! Op woensdag 11 oktober keert de Amerikaanse Youngblood Brass Band met hun rauwe mix van hiphop en New Orleans jazz voor de vierde keer terug naar poppodium Nieuwe Nor. De Limburgse muzikant Jérôme Cardynaals vergezelt deze hiphop fanfare tijdens hun Europese tour – die in het teken staat van het jubilieum-album ’20 Years Young’ – dus het kan niet anders dan dat het dak er weer compleet afgeblazen wordt!

De 10-koppige Youngblood Brass Band heeft haar roots in traditionele New Orleans brassmuziek. Dankzij vette grooves en het toevoegen van extra ritmiek ontstaat een genre-verslindende mix die vol zit van hiphop, drum-‘n-bass, latin en zelfs punk. Onder hun trouwe fans mogen zij Questlove van The Roots rekenen, net als Talib Kweli, waarmee ze al eerder samenwerkten. Youngblood Brass Band geeft shows over de hele wereld en heeft een monsterlijke lijst van optredens op festivals als Roskilde, Glastonbury, Lowlands, Pukkelpop, SXSW, North Sea Jazz en WOMAD. Of wellicht hoorde je hun nummer “Brooklyn” wel voorbij komen in seizoen 3 van de televisie-serie Fargo? Youngblood Brass Band is overal!

Youngblood Brass Band
Datum: 11 oktober
Zaal: Nieuwe Nor
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek