Michael Prins op naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Michael Prins op naar De Oosterpoort
Michael Prins op naar De Oosterpoort

Nederlandse singer-songwriter Michael Prins komt op 23 december naar De Oosterpoort. Zijn nieuwe album verschijnt op vrijdag 13 oktober en draagt de titel It’s Murder, Guilty On Killing Sweet Emotion. Op 23 december laat Prins deze derde plaat live horen in de Binnenzaal van De Oosterpoort in Groningen.

Uitverkochte clubshows

Nadat Michael Prins in 2013 gekroond werd tot ´De Beste Singer-Songwriter van Nederland´ volgden de successen zich in rap tempo op. Zowel zijn hitsingle Close To You als zijn debuutalbum Rivertown Fairytales belandde in de top 10 van de Single en Album Top 100. Zijn tweede album A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours deed daar met de single Fear Not, samen met Carice van Houten, nog een stap bovenop. Wat volgde zijn uitverkochte clubshows, festivals, internationale concerten en een hooggewaardeerde solo-theatertour.

Weg van de piano

Met zijn derde album kiest Michael Prins voor een andere benadering. “Ik was begonnen met het schrijven van een opvolger van A Dreamer’s Dream…, veel piano, nog zwaarder en intenser dan voorheen. Na 8 stukken heb ik alles aan de kant gegooid en ben helemaal opnieuw begonnen. Weg van de piano, één gitaar, weg van een uitvergroting van eerder werk en weg van een herhaling van zetten”, aldus Prins.

Nieuw album

Op 15 september is, vooruitlopend op de Nederlandse release van het album, de single She Makes These Streets Look Like A Hollywood Town uitgebracht. Om zijn nieuwe album te promoten geeft Michael Prins een zestal concerten met een complete band.

Mixen in LA

Michael Prins: “Door mezelf op te leggen om dit keer verder te kijken, ontstond opmerkelijk genoeg een veel positiever geluid dan op mijn twee eerdere albums. Hier zing ik niet alleen voor mezelf maar zocht naar het collectief. Meer bandgeluid, meer lef. Met dank aan een geweldige groep muzikanten, is dat gelukt.” Het nieuwe album is gemixt door Martin Pradler, die onder meer gewerkt heeft met de Stones, Ry Cooder en John Mayer in LA.

In 2014 en 2015 stond Michael Prins al in een uitverkochte Kleine Zaal. Op 23 december keert hij terug naar De Oosterpoort. Michael Prins weet zijn publiek met krachtige en indringende songs diep te raken!

Michael Prins
Datum: Zaterdag 23 december
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek