Jogja Hip Hop Foundation naar Burgerweeshuis

Ticketmaster

Jogja Hip Hop Foundation (JHF) wordt beschouwd als een van de belangrijkste hiphopcollectieven van Zuidoost-Azië. JHF werd aanvankelijk opgericht als verzamelplek voor opkomende rappers uit Yogyakarta. Al snel beseften ze dat ze meer deelden dan enkel hun geboortestreek en dat was de start van een lange en productieve samenwerking.

JHF is stedelijk, optimistisch en trots op hun cultuur: een boeiend voorbeeld van hoe het traditionele en hedendaagse Indonesië samensmelten. De Javaanse identiteit is nooit ver weg in hun muziek: de teksten besprenkelen oude Javaanse gedichten met slang, de ritmes sluiten zowel aan bij internationale hiphop als bij de traditionele gamelan en de muziek is een combinatie van heftige rap en lokale melodieën en technieken. Hun songs halen fel uit naar corruptie en sociaal onrecht en worden vaak op straat gespeeld tijdens manifestaties.

Jogja Hip Hop Foundation
Datum: 7 December
Zaal: Burgerweeshuis
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek