Kande naar Burgerweeshuis

Ticketmaster

Al decennialang worden de hitlijsten in Aceh gedomineerd door dangdut (een hybride popvorm die typisch is voor het land) en door Indonesische uitvoeringen van Indische hits. Hun immense populariteit vormt een bedreiging voor de traditionele muziek van Aceh. Ondanks de prachtige melodieën en unieke instrumenten kan die zich maar met de grootste moeite een weg banen naar de jeugd.

De zanger Rafly en zijn groep Kande slaagden erin om de muzikale tradities van hun geboortestreek nieuw leven in te blazen. Ze integreren 16de-eeuwse soefie-invloeden in hun rock en combineren hun gitaren met lokale instrumenten. Hun repertorium bestaat vooral uit oude gedichten en wiegeliedjes, die ze in de taal van Aceh zingen. Kande maakt er een erezaak van om te zingen in deze complexe taal vol nuances, omdat de jongeren ze steeds moeilijker spreken en begrijpen.

Singer Rafly and his band Kande have succeeded in breathing new life into the musical traditions of their native region, integrating 16th century Sufi influences into their rock and marrying electric guitars with local instruments.

Kande
Datum: 15 december
Zaal: Burgerweeshuis
Zaal open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek