Roadburn Festival weer naar 013

Ticketmaster
Roadburn Festival weer naar 013
Roadburn Festival weer naar 013

Uiteraard keert het invloedrijke Roadburn Festival ook in 2018 terug naar 013. Vandaag brengt de organisatie de eerste namen naar buiten en dat zijn niet de minste. Headliner GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR komt met twee shows naar het prestigieuze festival. Als curator is CONVERGE frontman JACOB BANNON aangewezen en zijn band speelt twee albums integraal. EINAR SELVIK en IVAR BJØRNSON brengen het HUGSJÁ project naar Tilburg en verder zakken BELL WITCH, PANOPTICON, COLIN STETSON’s EX EYE, AERIAL RUIN, THE HEADS, IGORRR en SANGRE DE MUERDAGO ook af naar Tilburg. RICHY BECKETT verzorgt dit jaar het artwork.

De grensverleggende band GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR staat al lang op het wensenlijstje van zowel het festival als van de bezoekers. Het Canadese collectief speelt twee shows, maar houdt nog even voor zich wat ze precies gaan doen. Het gevarieerde oeuvre laat het zonder twijfel toe om een speciale set mee te vullen. Of misschien opteren ze wel voor iets compleet nieuws en onbekends? Dat het meeslepende shows gaan worden, dat lijkt buiten kijf te staan. GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR staat op zaterdag 21 april en zondag 22 april in 013.

Met twee legendarische CONVERGE shows op ROADBURN 2016 en WEAR YOUR WOUNDS in 2017, was het snel duidelijk dat het festival met frontman JACOB BANNON een geestverwant had. BANNON is niet alleen bekend om zijn muziek, maar ook om zijn prachtige schilderijen en visuele stijl, en door zijn gerespecteerde label DEATHWISH INC. JACOB zal op vrijdag de Main Stage van 013 cureren en op zaterdag Het Patronaat. Aansluitend speelt CONVERGE twee speciale sets: op donderdag 19 april speelt de band het te verschijnen album ‘THE DUSK IN US’ integraal en op vrijdag 20 april ‘YOU FAIL ME’.

Toen EINAR SELVIK (bekend van WARDRUNA) en IVAR BJØRNSON (van ENSLAVED) in 2015 ROADBURN cureerden, brachten ze het gezamenlijke project SKUGGSJÁ. Dit jaar brengen de heren HUGSJÁ, eenmalig buiten Noorwegen te horen op zaterdag 21 april in 013. Het publiek wordt meegenomen op een reis langs de Noorse kust en de historie van het land. Daarnaast zullen EINAR en IVAR meer vertellen over het project en de composities en zullen ze vragen beantwoorden van fans tijdens een Q&A.

De funeral doom band BELL WITCH speelt het nieuw te verschijnen, 83-minuten durende nieuwe album ‘MIRROR REAPER’ in zijn geheel op zondag 22 april. Op zaterdag 21 april brengt de band een dwarsdoorsnede uit het oeuvre met hulp van AERIAL RUIN. Laatstgenoemde speelt ook nog een eigen set op dezelfde dag. De meesterlijke saxofonist COLIN STETSON (bekend geworden van zijn samenwerkingen met ARCADE FIRE, BON IVER en TOM WAITS) brengt zijn metal-project EX EYE op donderdag 19 april naar 013. Met LITURGY’s GREG FOX op drums, TOBY SUMMERFIELD op gitaar en bassist SHAHZAD ISMAILY van SECRET CHIEFS 3, neemt STETSON ook meteen een geweldige band mee.

AUSTIN LUNN maakt al 10 jaar prachtige atmosferische black metal met folk en zelfs bluegrass-invloeden. Toch tourt hij met zijn project PANOPTICON vrijwel nooit en dat maakt het des te meer speciaal dat hij op ROADBURN twee sets speelt. Op vrijdag 20 april zal hij het nog te verschijnen nieuwe album spelen in Het Patronaat en op zaterdag 21 april een set met ouder materiaal in 013.

Met ROADBURN alumni THE HEADS op zaterdag 21 april (ze speelden ook al in 2006, 2008 en 2015), het onvoorspelbare IGORRR op vrijdag 20 april en de Galicische folk van SANGRE DE MUERDAGO op vrijdag 20 april zijn de eerste rij name compleet. Kunstenaar RICHY BECKETT zal dit jaar het artwork verzorgen. Tickets gaan op donderdag 19 oktober in de voorverkoop. Van 18:30 tot 20:30 bij de Boxoffice van 013; om 21:00 uur start de wereldwijde verkoop.

Roadburn Festival 2018
Datum: 19, 20, 21 & 22 april 2018
Zaal: 013
Let op: De voorverkoop voor deze show start vrijdag 15 september vanaf 10.00 u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek