Game of Thrones® Live Concert Experience naar Ziggo Dome

Ticketmaster
Game of Thrones® Live Concert Experience naar Ziggo Dome
Game of Thrones® Live Concert Experience naar Ziggo Dome

Na overweldigend succes in de VS komt de Game of Thrones® Live Concert Experience Featuring Ramin Djawadi ook naar Nederland. Het spektakel in muziek en beeld is op 21 mei 2018 te zien in Ziggo Dome in Amsterdam.

Het alom bejubelde Game of Thrones® Live Concert Experience Featuring Ramin Djawadi brengt de wereld van Westeros in mei 2018 naar Europa. Wegens overweldigend succes is er ook een tweede tournee in Amerika toegevoegd, in de herfst van 2018. Het muzikale spektakel geeft fans van Game of Thrones de kans om componist Ramin Djawadi te bewonderen, die met een compleet orkest en koor de muziek brengt uit alle zeven seizoenen van de iconische, Emmy Award-winnende HBO serie. Tijdens de nieuw aangekondigde data voor de Game of Thrones® Live Concert Experience Featuring Ramin Djawadi kan het publiek genieten van nieuwe muziek en beelden uit seizoen 7. De nieuwe voorstellingen bevatten tevens een nieuw decorontwerp en betoverende beelden, dankzij de allernieuwste videotechnieken.

“Dat we de Game of Thrones Live Concert Experience eerder dit jaar naar een livepubliek konden brengen, was een droom die uitkwam”, aldus Djawadi. “Een gevolg van een idee dat drie jaar geleden al ontstond. De grootte en het spektakel van de productie bracht de wereld van Westeros op een meeslepende manier tot leven. Ik ben blij dat we die ervaring mogen delen met fans. Niet alleen weer in Amerika, maar nu voor het eerst ook aan de andere kant van ‘the narrow sea’, als we naar Europa komen.”

De originele tournee van de Game of Thrones® Live Concert Experience Featuring Ramin Djawadi begon in februari 2017 in Noord-Amerika, naar een idee dat drie jaar geleden ontstond bij Djawadi. De show werd geprezen door zowel fans als critici, die de ervaring omschreven als ‘Westeros dat op een schitterende manier tot leven kwam’. Mashable noemde de voorstelling ‘een epische muzikale reis’, terwijl The New York Times de productie omschreef als een ‘symfonisch spektakel’.

Ramins muziek is net zo rijk als de verhalen, intriges en wereld van Game of Thrones en raakte fans vanaf het begin. De uiterst precies samengestelde nummers gaven extra emotionele lading aan belangrijke momenten tussen geliefde personages, versterkten grote gevechtsscènes en bracht de songs uit de boeken van George R.R. Martin tot leven. Ramins populaire titelsong werd een uiterst herkenbaar fenomeen uit de hedendaagse popcultuur.

“Naar aanleiding van de ongelooflijke respons die we kregen na de eerste tournee, weten we dat Game of Thrones-fans in zijn voor een geweldige ervaring als de Game of Thrones Live Concert Experience volgend jaar zijn debuut maakt in Europa en daarna ook nog terugkeert in Noord-Amerika”, zegt Jeff Peters, Vice President of Licensing and Retail bij HBO. “Fans van Game of Thrones bevinden zich in alle hoeken van de wereld, dus zijn we blij dat een nog breder internationaal publiek nu het ongelooflijke talent van Ramin kan gaan ervaren.”

De tournee maakt gebruik van innovatieve technieken op het gebied van muzikale tourproductie en video. Voor dit spektakel werden de verschillende rijken uit heel Westeros en Essos gerecreëerd. Daarnaast wordt materiaal uit de serie getoond, én nieuwe beelden die exclusief gemaakt werden voor de 45 komende tourdata. De tournee begint op 8 mei in Madrid en bezoekt twintig Europese steden in mei en juni 2018. Het Noord-Amerikaanse deel bevat 25 data, beginnend op 5 september in Vancouver en afsluitend op 14 oktober in Toronto.
Ticketverkoop voor alle data gaat vanaf aanstaande vrijdag 29 september om 10.00 uur van start. Vanaf vandaag is er bovendien een speciale HBO pre-sale, die duurt tot donderdag 28 september 10.00 uur.

Ramin Djawadi maakte eerder al de muziek voor Iron Man, de Marvel-blockbuster uit 2008, waarvoor hij werd genomineerd voor een Grammy Award. Ook werkte hij aan de films Pacific Rim, Clash of the Titans en Warcraft. Naast voor Game of Thrones sleepte Ramin ook Emmy-nominaties in de wacht voor andere televisieprojecten, waaronder de HBO-serie Westworld, ABC’s Flash Forward en Prison Break van FOX. Daarnaast maakte hij muziek voor de langverwachte nieuwe film The Mountain Between Us, die in oktober moet verschijnen.

Game Of Thrones, gebaseerd op de bestsellende boekenreeks van George R.R. Martin, is een episch verhaal over verraad en de adel dat zich afspeelt op het continent Westeros, waar zomers en winters jaren kunnen duren en alleen de drang naar macht eeuwigdurend is. De Emmy- en Golden Globe Award-winnende serie sloeg aan bij fans over de hele wereld en is een van de populairste televisieprogramma’s.

Game of Thrones® Live Concert Experience
Datum: Maandag 21 mei 2018
Zaal: Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur
De kaartverkoop voor het concert start 29 september om 10:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek